Waar hond kopen – Tips voor een Betrouwbare Aankoop

Wil je graag een hond kopen, maar ben je op zoek naar betrouwbare hondenhandelaren en wil je zeker weten dat je een pup koopt met stamboom? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je waardevolle tips voor een verantwoorde hondenaankoop. Maar voordat we van start gaan, stellen we je een belangrijke vraag: denk jij dat alle verkopers te vertrouwen zijn?

Belangrijkste Takeaways:

 • Kies voor een pup bij een betrouwbare fokker met stamboom.
 • Bezoek de fokker thuis om de leefomstandigheden en afkomst van de hond te controleren.
 • Vermijd malafide hondenhandelaren en mogelijke illegale hondenhandel.
 • Gebruik de checklist van de Dierenbescherming om foute puppyhandel te voorkomen.
 • Laat de gezondheid van de pup controleren door een dierenarts.

Waar hond kopen – Belangrijke Overwegingen

Het vinden van de perfecte hond is een belangrijke beslissing die goed doordacht moet worden. Bij het kiezen van een hond zijn er verschillende overwegingen die je in gedachten moet houden. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het kopen van een hond:

1. Innerlijk en levensstijl:

Het is essentieel om niet alleen naar het uiterlijk van de hond te kijken, maar ook naar zijn innerlijke karakter en of het past bij jouw levensstijl. Denk na over het energieniveau van de hond, zijn behoefte aan beweging en interactie, en of hij goed zal passen in jouw gezinssituatie.

2. Verantwoordelijkheid en zorg:

Houd rekening met de verantwoordelijkheid en zorg die gepaard gaan met het bezitten van een hond. Denk vooraf na over wie de hond zal uitlaten en waar de hond zal verblijven tijdens vakanties of wanneer het dagelijks leven weer begint. Zorg ervoor dat je voldoende tijd, energie en middelen hebt om de hond de juiste zorg en aandacht te geven.

3. Wachtlijsten en adoptie:

Het kan moeilijk zijn om op korte termijn een hondje te vinden, omdat veel fokkers wachtlijsten hebben. Overweeg daarom ook het adopteren van een hond uit het asiel. Dit kan een snellere optie zijn en je geeft een kans aan een hond die een liefdevol thuis nodig heeft.

4. Vermijd broodfok en illegale handel:

Let op dat je niet terechtkomt bij handelaren die betrokken zijn bij broodfok, of honden koopt die uit het buitenland worden geïmporteerd en in Nederland worden doorverkocht. Doe grondig onderzoek naar de achtergrond van de aanbieder om broodfok te voorkomen. Verdiep je goed in de aanbieder en vermijd malafide hondenverkooppunten.

5. Onderzoek en garanties:

Doe uitgebreid onderzoek naar de verkoper voordat je een beslissing neemt. Zoek online naar eventuele negatieve ervaringen en vraag naar een verkoopcontract om garanties te hebben. Zorg ervoor dat je vertrouwen hebt in de verkoper voordat je een hond van hen koopt.

Door goed na te denken over deze belangrijke overwegingen, kun je de beste plek vinden om een hond te kopen die past bij jouw leven en waar je een betrouwbare aanschaf kunt doen. Neem de tijd om de juiste keuze te maken en bereid je voor op de komst van je nieuwe trouwe vriend.

Voordelen van bij een fokker kopen Voordelen van adopteren uit het asiel
Honden met bekende afkomst en stamboom Red een hond die een liefdevol thuis nodig heeft
Meer keuze in rassen en foklijnen Minder wachtlijsten
Mogelijkheid om de ouders van de pup te ontmoeten De kans om een volwassen hond te adopteren

Waar hond kopen – Tips voor het Bezoek aan de Verkoper

Als je een hond wilt kopen, is het belangrijk om een bezoek te brengen aan de verkoper voordat je een definitieve beslissing maakt. Hier zijn enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je een betrouwbare verkoper vindt en broodfok en malafide hondenhandel vermijdt.

 1. Blijf nuchter nadenken: Laat je niet te snel inpakken door schattige puppy’s. Het is begrijpelijk dat ze je hart kunnen stelen, maar het is belangrijk om nuchter te blijven en rationele beslissingen te nemen.
 2. Observeer het gedrag van de puppy’s: Vraag of je de ruimte mag zien waar de pups normaal verblijven. Door hun gedrag te observeren, kun je een indruk krijgen van hun gezondheid en hoe ze zijn opgegroeid.
 3. Vraag naar het Europees hondenpaspoort: Het hondenpaspoort is een belangrijk document dat de gezondheid en achtergrond van de puppy aangeeft. Zorg ervoor dat de chipregistratie op naam van de verkoper staat en dat alle gegevens in het paspoort kloppen.
 4. Zorg voor de nodige puppybenodigdheden: Voordat je de puppy ophaalt, is het belangrijk om te zorgen voor de juiste puppybenodigdheden, zoals een drink- en eetbak, mand, riem, halsband of tuig, en speeltjes. Vraag aan de verkoper wat de pup at, zodat je abrupte veranderingen in voeding kunt voorkomen.

De checklist

Om je te helpen bij het bezoek aan de verkoper, is hier een handige checklist:

 • Zijn de leefomstandigheden van de honden schoon en hygiënisch?
 • Worden de puppies goed verzorgd en lijken ze gezond?
 • Is de verkoper bereid om alle vragen te beantwoorden?
 • Heeft de verkoper een positieve reputatie en zijn er geen negatieve online ervaringen?

Door deze tips en checklist te volgen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een hond en ervoor zorgen dat je te maken hebt met een betrouwbare verkoper.

honden handelaar

Afbeelding: Een voorbeeld van een hond die te koop is bij een betrouwbare hondenhandelaar.

Conclusie

Bij het kopen van een hond is het essentieel om goed op een aantal belangrijke zaken te letten. Allereerst is het van groot belang om de leeftijd van de hond te controleren, evenals de chipregistratie, het Europees paspoort en de ontworming en vaccinaties die de hond heeft gehad. Door hierop te letten, kun je ervoor zorgen dat je een gezonde en betrouwbare hond koopt.

Daarnaast is het cruciaal om malafide hondenhandelaren en mogelijke illegale hondenhandel te vermijden. Door grondig onderzoek te doen naar de verkoper en eventuele negatieve ervaringen online te controleren, kun je mogelijke problemen voorkomen. Vraag ook altijd om een verkoopcontract om garanties te hebben bij de aankoop.

Bij het overwegen van een nieuwe hond is het ook de moeite waard om te kijken naar de mogelijkheid om een hond uit het asiel te adopteren. Dit kan niet alleen een verantwoorde keuze zijn, maar het kan je ook helpen om een trouwe metgezel te vinden die perfect bij je leven past.

Tijdens het bezoek aan de verkoper is het belangrijk om goed op de omstandigheden en het gedrag van de puppy’s te letten. Vraag of je de ruimte mag zien waar de pups normaal verblijven en observeer hun interactie. Dit kan je inzicht geven in de gezondheid en de manier waarop de honden zijn opgegroeid.

Tot slot is het raadzaam om te zorgen voor de nodige puppybenodigdheden en de gezondheid van de pup te laten controleren door een dierenarts. Met deze tips kun je op een verantwoorde en betrouwbare manier een hond kopen die perfect past bij jouw leven.

FAQ

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een puppy?

Bij de aankoop van een puppy zijn er verschillende zaken waar je op moet letten, zoals de leeftijd, chipregistratie, Europees paspoort, ontworming en vaccinaties.

Is het beter om de puppy bij de fokker thuis op te halen?

Ja, het is het beste om de puppy bij de fokker thuis op te halen, zodat je de leefomstandigheden kunt zien en zeker weet dat de hond uit een goed nest komt.

Hoe kan ik malafide hondenhandelaren vermijden?

Het is belangrijk om alert te zijn op malafide hondenhandelaren en mogelijke illegale hondenhandel te vermijden. De NVWA raadt af om een hond te kopen bij een handelaar waarvan vermoed wordt dat deze niet volgens de regels werkt, omdat dit risico’s met zich mee kan brengen. Gebruik de checklist van de Dierenbescherming om foute puppyhandel te voorkomen.

Waar moet ik op letten bij het bezoek aan de verkoper?

Tijdens het bezoek aan de verkoper is het belangrijk om de ruimte te zien waar de pups normaal verblijven en het gedrag van de puppy’s te observeren. Vraag ook naar het Europees hondenpaspoort en zorg dat de chipregistratie op naam van de verkoper staat.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik een hond koop?

Zorg voor de nodige puppybenodigdheden, zoals een drink- en eetbak, mand, riem, halsband of tuig, en speeltjes. Vraag wat de pup at bij de fokker om plotselinge verandering van voeding te voorkomen. Plan een afspraak bij je eigen dierenarts om de gezondheid van de pup te laten controleren en om te zorgen dat de gegevens in het paspoort kloppen.

Is adoptie uit het asiel een goede optie?

Ja, het kan lastig zijn om op korte termijn een hondje te vinden bij een fokker, omdat zij vaak wachtlijsten hebben. Het adopteren van een hond uit het asiel kan een snellere optie zijn.

Hoe kan ik broodfok voorkomen?

Let op dat je niet bij handelaren terechtkomt of honden uit het buitenland koopt die in Nederland herplaatst worden. Verdiep je goed in de achtergrond van de aanbieder om broodfok te voorkomen. Doe onderzoek naar de verkoper, check online naar eventuele negatieve ervaringen en vraag naar een verkoopcontract om garanties te hebben.

Hoe kan ik een hond kopen die bij mijn leven past?

Denk vooraf na over wie de hond uitlaat en waar de hond kan verblijven tijdens vakanties of wanneer het dagelijks leven weer start. Het is belangrijk om niet alleen naar het uiterlijk van de hond te kijken, maar ook naar het innerlijk en of hij past bij jouw levensstijl.

Is op korte termijn een hondje vinden moeilijk bij fokkers?

Ja, het kan lastig zijn om op korte termijn een hondje te vinden bij fokkers, omdat zij vaak wachtlijsten hebben. Het adopteren van een hond uit het asiel kan een snellere optie zijn.

Hoe kan ik een verantwoorde en betrouwbare hond aanschaffen?

Met deze tips kun je op een verantwoorde en betrouwbare manier een hond kopen die past bij jouw leven.

Plaats een reactie

Geverifieerd door MonsterInsights