Is uw hond nog loops na dekking? Ontdek het hier!

Heeft uw teef onlangs een dekking gehad en vraagt u zich af of ze nog steeds loops is? Of wilt u meer weten over wat de loopsheid van een hond precies inhoudt? In dit artikel zullen we de verschillende fasen van de loopsheid bij honden bespreken, evenals de symptomen en duur ervan. We zullen ook ingaan op de vruchtbaarheid van honden en wat u moet weten over het laten dekken van uw hond.

De loopsheid van een hond is een interessante en belangrijke periode in het leven van een teef. Het is de fase waarin ze vruchtbaar is en klaar om gedekt te worden. Maar wat gebeurt er precies tijdens de loopsheid? En is uw hond nog steeds loops na de dekking? Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer in dit artikel!

Belangrijkste punten:

  • Loopsheid bij honden is de vruchtbare periode van een teef waarin ze klaar is om gedekt te worden.
  • Tijdens de loopsheid kan een teef zwanger raken.
  • De loopsheid van een hond bestaat uit verschillende fasen en kan gepaard gaan met symptomen zoals bloederige afscheiding, verandering in gedrag en interesse in reuen.
  • Honden worden doorgaans twee keer per jaar loops, maar dit kan variëren afhankelijk van het ras en de grootte van de hond.
  • Een loopse teef kan aantrekkelijk zijn voor reuen en kan gedrachtig worden als ze wordt gedekt.
  • Het is belangrijk om tijdens de loopsheid van je hond voorzorgsmaatregelen te nemen om ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Tekenen van loopsheid bij honden

Als eigenaar is het belangrijk om de tekenen van loopsheid bij honden te kunnen herkennen. Hierdoor kun je de nodige zorg en aandacht aan je hond geven tijdens deze periode. De symptomen van loopsheid kunnen variëren, maar er zijn een aantal veelvoorkomende tekenen waar je op kunt letten.

Opgezwollen vulva: Een van de meest opvallende tekenen van loopsheid is een opgezwollen vulva. Je zult merken dat het gebied rond de geslachtsdelen van je teef groter en roder wordt.

Bloederige afscheiding: Tijdens de loopsheid zal je teef bloederige afscheiding hebben. Deze afscheiding kan variëren in kleur en consistentie, maar het is meestal roze of rood van kleur.

Verandering in gedrag: Loopse teefjes vertonen vaak een verandering in gedrag. Ze kunnen rusteloos en prikkelbaar zijn, en mogelijk meer blaffen of huilen dan normaal.

Interesse in reuen: Een ander teken van loopsheid is de interesse in reuen. Je teefje kan actief proberen om bij mannelijke honden in de buurt te komen en kan zich aangetrokken voelen tot de geur van reuen.

De duur van de loopsheid kan variëren, maar gemiddeld duurt het ongeveer 18 dagen. Het is belangrijk om je teefje tijdens de loopsheid goed in de gaten te houden en voorzorgsmaatregelen te nemen om ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Teken Omschrijving
Opgezwollen vulva Een vergrote en rode vulva bij je teefje
Bloederige afscheiding Roze of rode afscheiding uit de geslachtsdelen
Verandering in gedrag Rusteloosheid, prikkelbaarheid, meer blaffen of huilen
Interesse in reuen Actief proberen bij mannelijke honden in de buurt te komen

Fasen van loopsheid bij honden

De loopsheid bij honden is verdeeld in vier fasen: pro-oestrus, oestrus, metoestrus en anoestrus. Elke fase heeft zijn eigen kenmerken en duur.

Pro-oestrus

Pro-oestrus is de eerste fase van de loopsheid. Tijdens deze fase swelt de vulva op, is er bloederige afscheiding en verandert het gedrag van de teef. Dit is een voorbereidende fase waarin de teef nog niet vruchtbaar is.

Oestrus

Oestrus is de fase waarin de hond vruchtbaar is en bereid is om gedekt te worden. De vulva is nog steeds opgezwollen en er is mogelijk minder bloederige afscheiding. Dit is het moment waarop de teef bevrucht kan worden.

Metoestrus

Metoestrus is de periode na de oestrus waarin de teef niet langer gedekt wil worden. De vulva begint te krimpen en de teef wordt minder aantrekkelijk voor reuen. Deze fase duurt meestal enkele weken.

Anoestrus

Anoestrus is de rustfase tussen de loopsheid van een teef. Tijdens deze fase is de teef niet vruchtbaar en vertoont ze geen tekenen van loopsheid. De duur van anoestrus kan variëren, afhankelijk van het individuele dier.

fasen loopsheid hond

In de volgende sectie zullen we de conclusie trekken en advies geven over het omgaan met de loopsheid van je hond.

Conclusie

Honden kunnen zwanger worden tijdens de loopsheid als ze worden gedekt door een geschikte reu. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om ongewenste zwangerschap te voorkomen tijdens de loopsheid van je hond. De loopsheid van een hond bestaat uit verschillende fasen en kan gepaard gaan met symptomen zoals bloederige afscheiding en veranderingen in gedrag. Het is raadzaam om contact op te nemen met een ervaren dierenarts voor advies en begeleiding over de loopsheid en vruchtbaarheid van je hond. Zo kun je de juiste beslissingen nemen wat betreft dekken en het laten dekken van je hond.

FAQ

Is mijn hond nog loops na dekking?

Na dekking kan uw hond nog steeds loops zijn. De loopsheid bij honden bestaat uit verschillende fasen, en het kan variëren hoe lang elke fase duurt. Het is mogelijk dat uw hond nog in een vruchtbare fase zit na de dekking, dus het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Wat zijn de tekenen van loopsheid bij honden?

De tekenen van loopsheid bij honden zijn onder andere opgezwollen vulva, bloederige afscheiding, verandering in gedrag en interesse in reuen. Loopse teefjes vertonen vaak gedragsveranderingen zoals rusteloosheid, prikkelbaarheid en meer blaffen of huilen. De duur van de loopsheid kan variëren, maar gemiddeld duurt het ongeveer 18 dagen.

Wat zijn de fasen van loopsheid bij honden?

De loopsheid bij honden is verdeeld in vier fasen: pro-oestrus, oestrus, metoestrus en anoestrus. Pro-oestrus is de eerste fase and wordt gekenmerkt door de opzwelling van de vulva, bloederige afscheiding en veranderingen in gedrag. Oestrus is de fase waarin de hond vruchtbaar is en bereid is om gedekt te worden. Metoestrus is de periode na de oestrus waarin de teef niet langer gedekt wil worden. Anoestrus is de rustfase tussen de loopsheid van een teef.

Wat moet ik doen als ik mijn hond wil laten dekken?

Als u van plan bent uw hond te laten dekken, neem dan contact op met een dierenarts voor advies en begeleiding over de loopsheid en vruchtbaarheid van uw hond. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om ongewenste zwangerschap te voorkomen tijdens de loopsheid van uw hond.

Plaats een reactie

Geverifieerd door MonsterInsights