Corgi: Favoriete Hondenras van Queen Elizabeth

Als hondenliefhebber kan ik me goed voorstellen hoe speciaal het is om een trouwe viervoeter aan je zijde te hebben. Een hond kan je beste vriend worden, een bron van vreugde en troost in moeilijke tijden. Maar heb je je ooit afgevraagd welk hondenras de favoriet is van een koningin? Wel, laat me je voorstellen aan de Corgi – het favoriete hondenras van Queen Elizabeth.

Koningin Elizabeth was al op jonge leeftijd een grote hondenliefhebber. Op haar zevende kreeg ze haar eerste Corgi genaamd Dookie, en vanaf dat moment ontstond er een speciale band tussen haar en deze schattige kortpotige hondjes. Op haar 18e verjaardag kreeg ze een Pembroke Welsh Corgi genaamd Susan, die de stammoeder werd van haar koninklijke corgi’s.

Gedurende haar zeventigjarige regeerperiode heeft de koningin meer dan dertig Corgi’s gehad, enkele Dorgi’s (een kruising tussen een Corgi en een Teckel) en natuurlijk haar geliefde Pembroke Welsh Corgi’s. Deze speelse en charmante hondjes waren vaak te zien op foto’s en in videobeelden, en sommigen figureerden zelfs samen met de koningin in een video met James Bond voor de Olympische Spelen van 2012. Helaas overleed de laatste Corgi van de koningin, Willow, in 2018, en dit markeerde het einde van een tijdperk.

Belangrijkste punten:

 • Queen Elizabeth heeft meer dan dertig Corgi’s gehad gedurende haar regeerperiode.
 • Corgi’s waren vaak te zien op foto’s en in videobeelden, waardoor ze wereldwijde bekendheid kregen.
 • De Corgi staat bekend om zijn charmante uitstraling, kortpotige bouw en vrolijke karakter.
 • De Corgi is een favoriet ras voor hondenliefhebbers over de hele wereld.
 • Na het overlijden van de laatste Corgi van de koningin zijn er geen nieuwe koninklijke Corgi’s meer bijgekomen.

De Populariteit van de Corgi als Hondenras

De corgi is niet alleen het favoriete hondenras van Queen Elizabeth, maar geniet ook wereldwijd populariteit. Corgi’s staan bekend om hun charmante uitstraling, kortpotige bouw en vrolijke karakter. Ze zijn intelligent, energiek en gemakkelijk te trainen. Als herdershond hebben ze van nature een sterke werkethiek en zijn ze graag actief bezig. Ze gedijen goed in gezinnen en zijn over het algemeen vriendelijk tegenover kinderen en andere huisdieren.

 • Hondenras: De corgi behoort tot de rashonden en heeft een unieke uitstraling die veel hondenliefhebbers aanspreekt.
 • Rashonden: Als erkend hondenras voldoet de corgi aan specifieke kenmerken en rasstandaarden, wat bijdraagt aan hun populariteit.
 • Hondenrassen: Er bestaan twee hoofdvarianten van de corgi, namelijk de Pembroke Welsh corgi en de Cardigan Welsh corgi.

Corgi’s hebben een dubbele vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten te voorkomen. Ze zijn gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en degeneratieve myelopathie, dus het is belangrijk om een goede gezondheidszorg te bieden.

Naast hun aantrekkelijke uiterlijk en energieke karakter hebben corgi’s ook andere geweldige eigenschappen:

“Corgi’s zijn geweldig gezelschap en hebben een levendige persoonlijkheid. Ze zijn altijd klaar voor een avontuur en zorgen voor veel vreugde in het dagelijks leven.” – Hondenliefhebber

De populariteit van de corgi als hondenras is ook te zien in de media en popcultuur. Ze zijn regelmatig te zien in films, tv-shows en advertenties. Hun schattige uiterlijk en speelse karakter maken hen geliefd bij zowel hondenliefhebbers als het grote publiek.

Al met al zijn corgi’s geweldige huisdieren die zowel geliefd zijn bij Queen Elizabeth als bij mensen over de hele wereld. De combinatie van hun unieke uiterlijk, energieke karakter en vriendelijke aard maakt hen tot een favoriet hondenras dat niet snel over het hoofd gezien wordt.

Het Erfgoed van de Koninklijke Corgi’s

De koninklijke corgi’s van Queen Elizabeth hebben een rijk erfgoed. Ze stammen af van Susan, de corgi die ze op haar 18e verjaardag kreeg. Susan werd de stamhoudster en elke daaropvolgende koninklijke corgi was een nakomeling van haar.

De koningin heeft persoonlijk meer dan dertig corgi’s gehad en sommige zijn zelfs meegegaan op reis. De honden hadden hun eigen kamer in Buckingham Palace, compleet met verhoogde bedden en dagelijks verse lakens.

Queen Elizabeth zorgde goed voor haar corgi’s, nam ze dagelijks mee voor wandelingen over het terrein van het paleis en zorgde ervoor dat ze hoogwaardige voeding kregen. Na de dood van de laatste corgi Willow zijn er geen nieuwe koninklijke corgi’s meer bijgekomen.

“De koninklijke corgi’s hebben altijd een speciale plaats in het hart van de koningin gehad. Ze waren niet alleen haar trouwe metgezellen, maar ook symbolen van haar koningschap.”

Kenmerken van de Koninklijke Corgi’s:

 • Trots erfgoed van Queen Elizabeth
 • Stammen af van Susan, de eerste koninklijke corgi
 • Meer dan dertig corgi’s tijdens de regeerperiode van Queen Elizabeth
 • Eigen kamer in Buckingham Palace
 • Dagelijkse wandelingen en hoogwaardige voeding

hondenverzorging

Corgi Erfgoed Aantal Corgi’s Speciale Behandeling
Koningin Elizabeth’s eerste corgi Susan 1
Nakomelingen van Susan Meer dan 30 Eigen kamer in Buckingham Palace
Laatste koninklijke corgi Willow 1 Geen nieuwe corgi’s na haar dood

Conclusie

De corgi is zonder twijfel het favoriete hondenras van Queen Elizabeth en heeft een speciaal plekje in haar hart. Gedurende haar leven heeft ze meer dan dertig corgi’s gehad, die allemaal afstammen van haar eerste corgi Susan. De koninklijke corgi’s waren een constante metgezel van de koningin en verschenen regelmatig op foto’s en in videobeelden.

Hoewel de laatste corgi in 2018 is overleden, blijft de erfenis van deze geliefde koninklijke rashonden voortleven. De corgi staat bekend om zijn charmante uiterlijk, energieke karakter en loyaliteit, waardoor het een favoriet ras is bij hondenliefhebbers over de hele wereld.

FAQ

Wat was het favoriete hondenras van Queen Elizabeth?

Het favoriete hondenras van Queen Elizabeth was de corgi.

Hoeveel corgi’s heeft Queen Elizabeth gehad?

Queen Elizabeth had gedurende haar leven meer dan dertig corgi’s.

Wat is een dorgi?

Een dorgi is een kruising tussen een corgi en een teckel.

Wat zijn de kenmerken van een corgi?

Corgi’s staan bekend om hun charmante uitstraling, kortpotige bouw en vrolijke karakter.

Zijn corgi’s geschikt voor gezinnen met kinderen?

Ja, corgi’s zijn over het algemeen vriendelijk tegenover kinderen en andere huisdieren.

Hoe moet ik een corgi verzorgen?

Corgi’s hebben een dubbele vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten te voorkomen.

Welke gezondheidsproblemen komen vaak voor bij corgi’s?

Corgi’s zijn gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en degeneratieve myelopathie.

Hoe is het erfgoed van de koninklijke corgi’s?

De koninklijke corgi’s stammen af van Susan, de corgi die Queen Elizabeth op haar 18e verjaardag kreeg.

Hoe zorgde Queen Elizabeth voor haar corgi’s?

Queen Elizabeth zorgde goed voor haar corgi’s, nam ze dagelijks mee voor wandelingen en zorgde voor hoogwaardige voeding.

Plaats een reactie

Geverifieerd door MonsterInsights