Ontdek de Krachtige Hondenras Kangal – Kenmerken

Ben je op zoek naar een indrukwekkend hondenras met lange oren? Maak kennis met de Kangal, een krachtige hond afkomstig uit Turkije. Deze majestueuze viervoeter heeft niet alleen lange oren, maar ook een imposant voorkomen en een uniek karakter.

Als je houdt van lange oren hondenrassen, dan is de Kangal zeker iets voor jou. Deze harde hond, ook bekend als de Anatolische Herdershond, wordt al eeuwenlang gebruikt als jachthond en beschermhond. De Kangal staat vooral bekend om zijn beschermende instincten, vooral ’s nachts wanneer hij als waakhond fungeert bij schapen.

De Kangal heeft niet alleen een stoer uiterlijk, maar ook een groot en krachtig lichaam. Ze zijn intelligent, onafhankelijk en moedig, maar over het algemeen niet agressief. Met een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar zal deze trouwe metgezel je vele jaren vreugde en avontuur brengen.

Lees verder om meer te ontdekken over de kenmerken, verzorging en omgang met de Kangal.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • De Kangal is een krachtig hondenras met lange oren.
 • Ze worden al meer dan 3000 jaar gebruikt voor de jacht en als beschermhond.
 • De Kangal heeft een imposant voorkomen en een groot en krachtig lichaam.
 • Ze zijn intelligent, onafhankelijk en moedig.
 • De Kangal vereist wekelijkse vachtverzorging en heeft dagelijkse beweging nodig.

Kenmerken van de Kangal

De Kangal is een hondenras met een krachtig lichaam en een leeuwachtig voorkomen. Ze hebben een sterk gespierde nek en stevige benen. Het hoofd van de Kangal is breed, met kleine donkere ogen die de hond een indrukwekkende uitstraling geven. Maar wat deze honden echt schattig maakt, zijn hun grote, driehoekige oren. De oren zijn licht afgerond aan de uiteinden, waardoor ze er extra lief uitzien.

De vacht van de Kangal is tamelijk kort, maar heeft een dichte ondervacht die hen beschermt tegen verschillende weersomstandigheden. Ze kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder beige met een zwart masker rond de snuit. Wat opvalt zijn hun mooie oren, die deze honden onderscheiden van andere rassen met lange oren.

Naast hun schattige oren heeft de Kangal ook imposante afmetingen. De reuen hebben een gemiddelde schofthoogte van 74-81 cm, terwijl teven gemiddeld 71-79 cm hoog zijn. Dit geeft ze een imposante uitstraling en maakt ze tot een opvallende verschijning.

Kenmerken van de Kangal:

 • Krachtig lichaam met een leeuwachtig voorkomen
 • Sterk gespierde nek en stevige benen
 • Breed hoofd met kleine donkere ogen
 • Driehoekige oren die licht afgerond zijn aan de uiteinden
 • Tamelijk korte vacht met dichte ondervacht
 • Verschillende kleuren, zoals beige met een zwart masker
 • Gemiddelde schofthoogte van 74-81 cm voor reuen en 71-79 cm voor teven

De Kangal is werkelijk een uniek ras met zijn schattige oren en imposante verschijning. Als je op zoek bent naar een hond met grote, schattige oren, is de Kangal zeker een ras om te overwegen.

Als je meer wilt weten over deze fascinerende honden, lees dan verder in de volgende sectie waarin we ingaan op de verzorging en omgang met de Kangal.

Verzorging en omgang met de Kangal

De Kangal is een actieve hond die dagelijkse beweging nodig heeft om verveling en overgewicht te voorkomen. Het is ideaal om een huis te hebben met een tuin waar ze ruimte hebben om te rennen en te spelen. Ze voelen zich het beste op hun gemak wanneer ze voldoende bewegingsvrijheid hebben.

Wat betreft de verzorging van hun vacht, is het belangrijk om regelmatig borstelbeurten te geven. Wekelijks borstelen is essentieel en tijdens de verharingsperiode kan het zelfs dagelijks nodig zijn om losse haren te verwijderen. Dit helpt om hun vacht gezond en klitvrij te houden.

Naast fysieke stimulatie hebben Kangals ook veel mentale stimulatie nodig. Ze zijn intelligent en hebben uitdagingen nodig om hun geest te stimuleren en tevreden te blijven. Dit kan worden bereikt door middel van mentale spelletjes, interactieve speeltjes en gehoorzaamheidstraining.

Qua temperament zijn Kangals over het algemeen vriendelijk en kindvriendelijk. Ze kunnen ook goed samenleven met andere honden en katten, mits ze van jongs af aan zijn gesocialiseerd. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een Kangal naar een erkende fokker te gaan en te zorgen voor een goede opvoeding en training.

FAQ

Wat is de oorsprong van het Kangal hondenras?

De Kangal, ook bekend als de Anatolische Herdershond, is een hondenras afkomstig uit Turkije. Het ras stamt af van oude Indiase honden en wordt al meer dan 3000 jaar gebruikt voor de jacht en als beschermhond.

Hoe ziet een Kangal eruit?

De Kangal heeft een imposant voorkomen, met een groot en krachtig lichaam. Ze hebben een breed hoofd, kleine donkere ogen en driehoekige oren die licht afgerond zijn aan de uiteinden. De vacht is tamelijk kort, maar heeft een dichte ondervacht. Ze kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder beige met een zwart masker.

Wat zijn de karaktereigenschappen van de Kangal?

De Kangal is intelligent, onafhankelijk en moedig, maar over het algemeen niet agressief. Ze tonen hun beschermende instincten vooral ’s nachts. Ze zijn geschikt als waakhond bij schapen en hebben een gemiddeld energieniveau.

Wat zijn de vereisten voor de verzorging van een Kangal?

De Kangal heeft wekelijkse vachtverzorging nodig, waaronder borstelen. Ze hebben dagelijkse beweging nodig om verveling en overgewicht te voorkomen. Ze hebben ruimte nodig om te rennen en hebben veel mentale stimulatie nodig om tevreden te blijven. Daarnaast is het belangrijk om ze van jongs af aan te socialiseren en een goede opvoeding en training te geven.

Plaats een reactie

Geverifieerd door MonsterInsights