11 hondenrassen uit Italië

In dit artikel ontdek je 11 unieke hondenrassen die oorspronkelijk uit Italië komen. Leer meer over deze prachtige Italiaanse honden en ontdek welke het beste bij jou en jouw levensstijl past.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Honden Italië
 • Italiaanse honden
 • Hondenrassen Italië

De Maltese hond

Een van de bekendste Italiaanse hondenrassen is de Maltese hond. Dit charmante kleine viervoetertje heeft een rijke geschiedenis en een opvallend uiterlijk. De Maltese hond staat bekend om zijn lange, zijdeachtige vacht en donkere ogen, waardoor hij er altijd uitziet als een schattig knuffelbeestje.

De oorsprong van de Maltese hond gaat terug tot het oude Egypte, waar deze hond als statussymbool werd beschouwd. Hij was een geliefd huisdier bij royalty’s en aristocraten, en zijn aanhankelijke en aanhankelijke karakter maakte hem een favoriet onder hondenliefhebbers.

Naast zijn prachtige uiterlijk heeft de Maltese hond ook een uniek karakter. Hij is speels, alert en intelligent, waardoor hij gemakkelijk te trainen is en graag nieuwe trucjes leert. Ondanks zijn kleine formaat heeft de Maltese hond een groot hart en is hij altijd klaar voor avontuur en gezelschap.

“De Maltese hond staat bekend om zijn liefdevolle en aanhankelijke aard. Hij hecht zich sterk aan zijn baasje en is een echte gezelschapshond.” – Hondenkennel Italia

De Maltese hond is een uitstekende keuze voor zowel gezinnen als alleenstaanden. Hij past zich gemakkelijk aan verschillende levensstijlen aan en is altijd bereid om zijn baasje te vergezellen op wandelingen en andere activiteiten. Vanwege zijn kleine formaat is de Maltese hond ook geschikt voor mensen die in een appartement wonen.

Kenmerken van de Maltese hond

 • Klein formaat met een gewicht tussen 1,8 – 3,6 kg
 • Lange, zijdeachtige, witte vacht
 • Donkere, expressieve ogen
 • Vriendelijk, speels en intelligent karakter
 • Goed met kinderen en andere huisdieren
 • Gemakkelijk te trainen en geschikt voor verschillende activiteiten

Verzorging van de Maltese hond

Vanwege zijn lange vacht heeft de Maltese hond regelmatige verzorging nodig. Dagelijks borstelen is essentieel om klitten en klitten te voorkomen. Regelmatig baden is ook belangrijk om de vacht schoon en gezond te houden. Daarnaast moeten de oren regelmatig worden schoongemaakt en de tanden worden gepoetst om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Verzorging Eigenschappen
Vacht Lange, zijdeachtige witte vacht. Dagelijks borstelen om klitten en klitten te voorkomen. Regelmatig baden om de vacht schoon te houden.
Oren Regelmatig reinigen om oorinfecties te voorkomen.
tanden Dagelijks poetsen om tandheelkundige problemen te voorkomen.
Beweging Dagelijkse wandelingen en speelsessies zijn voldoende.
Voeding Geschikte hondenvoeding volgens de behoeften van de Maltese hond.

De Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo is een Italiaans hondenras dat bekend staat om zijn uitstekende speurvaardigheden. Deze intelligente en energieke hond wordt vaak gebruikt als truffelhond vanwege zijn buitengewoon scherpe reukvermogen. Met zijn schattige uiterlijk en charmante karakter heeft de Lagotto Romagnolo de harten van vele hondenliefhebbers veroverd.

De Lagotto Romagnolo heeft een unieke vacht die lijkt op krullen of wollige krullen. Deze vacht beschermt de hond tegen extreme weersomstandigheden en helpt hem bij het speuren naar truffels in de aarde. Het is belangrijk om de vacht regelmatig te verzorgen en te trimmen om klitten te voorkomen en de gezondheid van de hond te behouden.

Naast zijn speurvaardigheden staat de Lagotto Romagnolo bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Hij vormt een sterke band met zijn baasjes en is een geweldige metgezel voor actieve gezinnen. Deze hond heeft behoefte aan voldoende beweging en mentale stimulatie om gelukkig en gezond te blijven.

Geschiedenis van de Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo is een oud Italiaans ras dat al eeuwenlang wordt gebruikt als werkhond in de regio Romagna. Oorspronkelijk werden deze honden gefokt voor het jagen op waterwild, maar later ontdekten de Italianen dat ze ook zeer bedreven waren in het opsporen van truffels. Tegenwoordig zijn Lagotto Romagnolo’s geliefd als zowel werkhonden als gezelschapshonden over de hele wereld.

Kenmerken van de Lagotto Romagnolo

Hieronder staan enkele kenmerken van de Lagotto Romagnolo:

 • Intelligentie: De Lagotto Romagnolo is een zeer intelligent ras en leert snel nieuwe commando’s en taken.
 • Werkethiek: Deze hond heeft een sterke werkethiek en is zeer gemotiveerd om zijn taken uit te voeren.
 • Aanhankelijkheid: De Lagotto Romagnolo vormt een sterke band met zijn baasjes en is zeer aanhankelijk en trouw.
 • Speelsheid: Ondanks zijn werkvaardigheden is de Lagotto Romagnolo ook een speelse hond die geniet van spelen en interactie.

Met zijn unieke vaardigheden, charmante uiterlijk en liefdevolle karakter is de Lagotto Romagnolo een geweldige keuze voor families die op zoek zijn naar een veelzijdige en energieke hond.

Kenmerken van de Lagotto Romagnolo
Gemiddelde hoogte 43-48 cm
Gemiddeld gewicht 11-16 kg
Vacht Wolachtig, krullend
Karakter Intelligent, vriendelijk, speels
Levensverwachting 12-16 jaar

De Cane Corso

De imposante Cane Corso is een krachtige en loyale metgezel. Dit Italiaanse hondenras staat bekend om zijn indrukwekkende verschijning en temperament. De Cane Corso, ook wel bekend als de Italiaanse Mastiff, heeft een robuust en gespierd lichaam, waardoor hij er imponerend uitziet.

Met een gemiddelde schofthoogte van 60 tot 68 centimeter en een gewicht tussen 40 en 50 kilogram, is de Cane Corso een imposante verschijning. Oorspronkelijk gefokt als een jachthond en goede bewaker van eigendommen, is dit ras van nature waakzaam en alert.

De Cane Corso heeft een stabiel en evenwichtig temperament. Ze zijn loyaal en beschermend ten opzichte van hun familie, waardoor ze uitstekende waakhonden zijn. Hoewel ze van nature rustig en kalm zijn, vereist dit ras een ervaren eigenaar die in staat is om krachtige en consistente leiding te geven.

Wat betreft trainbaarheid, heeft de Cane Corso een intelligent karakter en is hij over het algemeen gehoorzaam. Met de juiste training en socialisatie kunnen ze uitgroeien tot goed gemanierde en goed opgevoede honden.

De Cane Corso is niet geschikt voor onervaren of zwakke eigenaren. Ze hebben een sterke leider nodig die in staat is om consistentie en duidelijke grenzen te bieden.

De geschiedenis van de Cane Corso gaat vele eeuwen terug. Dit hondenras was oorspronkelijk populair in de regio Apulië in Italië, waar ze werden gebruikt voor verschillende taken, waaronder het hoeden van vee, het bewaken van eigendommen en de jacht op groot wild. Door de jaren heen is de Cane Corso geëvolueerd tot een gewaardeerd gezelschapsdier en bewaker.

Tabel: Kenmerken van de Cane Corso

Kenmerken Beschrijving
Hoogte Gemiddeld 60-68 cm
Gewicht Gemiddeld 40-50 kg
Vacht Kort en dicht, verschillende kleuren mogelijk
Temperament Sterk, loyaal, beschermend
Levensverwachting Gemiddeld 9-12 jaar

Met de juiste zorg, training en socialisatie kan de Cane Corso een liefdevol en loyaal familielid zijn. Een goede match voor ervaren eigenaren die op zoek zijn naar een krachtige en beschermende metgezel.

De Bracco Italiano

De Bracco Italiano is een elegante en stijlvolle jachthond met een uitstekend reukvermogen. Dit is een ras dat zijn oorsprong vindt in Italië en al eeuwenlang gewaardeerd wordt om zijn hoge jachtkwaliteiten.

Italiaanse honden

De Bracco Italiano is een robuuste hond met een indrukwekkende lichaamsbouw. Hij heeft een krachtige neus en een scherp reukvermogen, waardoor hij uitermate geschikt is voor het opsporen van wild tijdens de jacht. De Bracco Italiano onderscheidt zich door zijn elegante verschijning en zijn zachte en aanhankelijke karakter.

Kenmerken van de Bracco Italiano

 • Grootte: De Bracco Italiano is een middelgrote tot grote hond, met een schofthoogte van ongeveer 55 tot 67 cm voor reuen en 58 tot 66 cm voor teven.
 • Vachtkleur: De vacht van de Bracco Italiano kan verschillende kleuren hebben, waaronder wit, oranje, kastanjebruin en gevlekt.
 • Karakter: Dit ras staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. De Bracco Italiano is intelligent, gehoorzaam en gemakkelijk te trainen.
 • Activiteitenniveau: De Bracco Italiano is van nature een jachthond en heeft dan ook behoefte aan voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Dagelijkse wandelingen en speelsessies zijn essentieel om deze hond gelukkig en gezond te houden.

De Bracco Italiano is een ras dat goed kan opschieten met kinderen en andere huisdieren, mits hij op jonge leeftijd goed gesocialiseerd is. Deze hond heeft een rustig en geduldig karakter en kan daarom ook prima als gezinshond gehouden worden.

De Bracco Italiano is een werklustige hond met een uitstekend reukvermogen, waardoor hij bijzonder geschikt is voor de jacht.

Wil je meer weten over de Bracco Italiano of andere Italiaanse hondenrassen? Blijf onze serie volgen en ontdek nog meer fascinerende honden uit Italië!

Ras Oorsprong Grootte Vachtkleur Karakter
Bracco Italiano Italië 55-67 cm (reu) / 58-66 cm (teef) Wit, oranje, kastanjebruin, gevlekt Vriendelijk, aanhankelijk, intelligent

De Spinone Italiano

De Spinone Italiano is een vriendelijke en veelzijdige hond die geschikt is voor zowel de jacht als het gezin. Dit robuuste ras staat bekend om zijn unieke eigenschappen en toegewijde karakter.

De Spinone Italiano is een van de oudste Italiaanse hondenrassen en heeft een lange geschiedenis als jachthond. Met zijn dikke vacht en stevige lichaamsbouw is hij goed bestand tegen verschillende terreinen en weersomstandigheden. Dit maakt de Spinone Italiano een uitstekende metgezel voor zowel de jacht op het land als in het water.

De Spinone Italiano heeft een vriendelijk en zachtaardig karakter, waardoor hij ook zeer geschikt is als gezinshond. Hij is trouw aan zijn baasjes en hecht zich sterk aan het gezin. Met zijn geduldige en rustige temperament is hij goed met kinderen en andere huisdieren.

Wat betreft de verzorging heeft de Spinone Italiano regelmatig borstelen nodig om klitten en vuil uit zijn vacht te verwijderen. Ook zijn regelmatige trimbeurten en nagelverzorging belangrijk.

Kenmerken van de Spinone Italiano

 • Hoogte: reuen 60-70 cm, teven 58-65 cm
 • Gewicht: 32-39 kg
 • Vacht: stug, draadharig en dicht, in verschillende kleuren zoals wit, oranje, bruin of kastanje
 • Levensverwachting: gemiddeld 12-14 jaar
 • Karakter: vriendelijk, geduldig, intelligent, toegewijd

De Spinone Italiano is een veelzijdige hond die zich goed aanpast aan verschillende levensstijlen. Of je nu op zoek bent naar een trouwe jachthond of een liefdevolle gezinsvriend, de Spinone Italiano kan aan beide behoeften voldoen.

Eigenschappen Spinone Italiano
Intelligentie ⭐⭐⭐
Gehoorzaamheid ⭐⭐⭐⭐
Sociaal met andere honden ⭐⭐⭐
Gezondheid ⭐⭐⭐
Verzorging ⭐⭐⭐

De Spinone Italiano is een geweldige keuze voor hondenliefhebbers die op zoek zijn naar een trouwe metgezel met een uniek karakter. Zowel zijn veelzijdigheid als zijn vriendelijke aard maken hem geliefd bij baasjes over de hele wereld.

De Bergamasco

De Bergamasco is een zeer opvallend ras dankzij zijn unieke vacht die op rastadjes lijkt. Deze prachtige Italiaanse herdershond heeft een geschiedenis die teruggaat tot eeuwen geleden.

De Bergamasco wordt gekenmerkt door zijn overvloedige en aan elkaar klittende vacht, die een beschermende laag vormt tegen extreme weersomstandigheden en roofdieren. De vacht bestaat uit drie lagen: een wollige ondervacht, een middelste laag met fijne haren en een bovenste laag met dikke, grove haren. Deze combinatie zorgt ervoor dat de Bergamasco eruitziet als een wandelend tapijt.

Bergamasco hond

Naast zijn unieke uiterlijk, staat de Bergamasco bekend om zijn intelligentie en evenwichtige karakter. Hij is een toegewijde en beschermende metgezel voor zijn gezin, maar kan ook zeer zelfstandig zijn.

De Bergamasco is een zeldzaam ras, maar wint aan populariteit vanwege zijn unieke uiterlijk en prachtige persoonlijkheid. Het is een geweldige keuze voor mensen die houden van een opvallende hond met een eigenzinnige uitstraling.

Als herdershond heeft de Bergamasco een aangeboren instinct om zijn gezin te beschermen en te bewaken. Hij is alert en waakzaam, en zal zijn kracht en moed tonen als dat nodig is. Daarnaast is de Bergamasco een zeer energieke hond die veel beweging en mentale stimulatie nodig heeft. Voldoende wandelen, spelen en trainen is essentieel om hem gelukkig en gezond te houden.

Kenmerken van de Bergamasco:

 • Unieke vacht die op rastadjes lijkt
 • Intelligent en evenwichtig karakter
 • Toegewijd en beschermend ten opzichte van het gezin
 • Energiek en actief
 • Behoefte aan dagelijkse beweging en mentale uitdaging

Als je op zoek bent naar een hond met een unieke uitstraling en een geweldig karakter, dan is de Bergamasco misschien wel het perfecte ras voor jou. Bereid je voor op veel vachtverzorging en een actieve levensstijl, maar je zult zeker beloond worden met een betrouwbare en loyalen metgezel.

De Volpino Italiano

De Volpino Italiano is een charmant hondenras afkomstig uit Italië. Ondanks zijn kleine formaat, staat dit ras bekend om zijn pittige karakter en energieke persoonlijkheid. Het is een zeldzaam ras dat geliefd is bij hondenliefhebbers over de hele wereld.

De Volpino Italiano is een levendige en alerte hond met een lange geschiedenis. Dit ras werd oorspronkelijk gebruikt als waakhond, met als taak het beschermen van huizen en vee. Hoewel het Volpino-ras klein is, zijn ze moedig en niet bang om een waarschuwing te geven als er gevaar dreigt.

Met hun wollige vacht en schattige uitstraling zijn Volpino’s ook geweldige gezelschapshonden. Ze zijn zeer toegewijd aan hun eigenaren en gedijen goed in gezinnen. Van nature speels en sociaal, zijn ze altijd enthousiast om tijd door te brengen met hun mensen.

Hoewel Volpino’s intelligent en trainbaar zijn, hebben ze een sterke wil en kunnen ze soms eigenwijs zijn. Ze hebben consistente en geduldige training nodig om hun potentieel volledig te benutten. Omdat ze van nature alert en waakzaam zijn, zijn ze ook uitstekende waakhonden die snel verdachte geluiden of bewegingen opmerken.

De Volpino Italiano heeft dagelijkse lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Korte wandelingen en speelsessies zijn voldoende om aan hun behoeften te voldoen. Het zijn echter geen honden die geschikt zijn voor intensieve activiteiten of lange uitstapjes.

De Segugio Italiano

De Segugio Italiano is een uitstekende jachthond met een scherp reukvermogen. Dit oorspronkelijk Italiaanse ras staat bekend om zijn vermogen om zelfstandig te speuren en prooien op te sporen. De Segugio Italiano wordt vaak gebruikt voor de jacht op wild zoals herten, zwijnen en hazen. Dankzij hun uitzonderlijke reukvermogen kunnen ze moeiteloos de geur van een prooi volgen en deze blijven volgen, zelfs over lange afstanden en moeilijk terrein.

Naast hun jachtvaardigheden zijn Segugio Italiano’s ook geliefde gezelschapshonden. Ze zijn vriendelijk, trouw en zeer geschikt voor gezinnen. Dit ras staat erom bekend een evenwichtig temperament te hebben en gemakkelijk in de omgang te zijn met andere honden en mensen.

De Segugio Italiano heeft een middelgroot formaat en een atletisch lichaam. Ze hebben een kort, dichtbehaard vacht dat hen beschermt tegen ruwe omstandigheden tijdens de jacht. Hun oren zijn lang en hangend, wat bijdraagt aan hun uitstekende gehoor. Het zijn robuuste en krachtige honden die goed kunnen omgaan met zware fysieke activiteit.

Kenmerken van de Segugio Italiano:

 • Zeer goed reukvermogen
 • Jachthond
 • Geschikt als gezinshond
 • Evenwichtig temperament
 • Middelgroot formaat
 • Kort, dichtbehaard vacht

Als je op zoek bent naar een trouwe metgezel met een buitengewoon reukvermogen en jachtkwaliteiten, dan is de Segugio Italiano het overwegen waard. Dit Italiaanse ras zal je zeker niet teleurstellen.

*Disclaimer: De afgebeelde hond is ter illustratie. Het uiterlijk van individuele Segugio Italiano’s kan variëren. Raadpleeg erkende fokkers voor meer informatie over het ras.*

De Piccolo Levriero Italiano

De Piccolo Levriero Italiano, ook wel de Italiaanse windhond genoemd, is een elegante en gracieuze hond. Dit kleine ras staat bekend om zijn sierlijke verschijning en heeft een lange geschiedenis in Italië. Met zijn slanke lichaamsbouw en atletische vermogen is de Piccolo Levriero Italiano een echte hardloper. Het ras is erg populair als gezelschapshond en wordt vaak gezien als een statussymbool van de elite.

De Piccolo Levriero Italiano heeft een vriendelijk en aanhankelijk karakter. Ze zijn vaak zeer toegewijd aan hun eigenaren en staan bekend om hun liefdevolle houding. Deze honden zijn over het algemeen rustig en genieten van knuffelen en quality time met hun baasjes.

Qua uiterlijk heeft de Piccolo Levriero Italiano een slank en lang lichaam, vergelijkbaar met dat van een windhond. Ze hebben een fijne vacht en zijn meestal te vinden in verschillende kleuren, zoals zwart, blauw, bruin of beige.

Als het gaat om de verzorging van de Piccolo Levriero Italiano, heeft dit ras niet veel speciale zorg nodig. Regelmatig borstelen en nagelverzorging zijn voldoende om hun vacht en gezondheid in goede conditie te houden. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende beweging en mentale stimulatie krijgen.

De Piccolo Levriero Italiano is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleine, elegante en aanhankelijke hond. Hun liefdevolle karakter en atletische vermogen maken ze geschikt voor zowel gezinnen als individuen. Over het algemeen zijn dit lieve en betrouwbare metgezellen die veel vreugde kunnen brengen aan hun eigenaars.

Kenmerken van de Piccolo Levriero Italiano:

 • Elegante, slanke lichaamsbouw
 • Gracieus en snel
 • Vriendelijk en aanhankelijk karakter
 • Vereist regelmatige beweging
 • Makkelijk in de omgang

De Piccolo Levriero Italiano is een charismatisch ras dat veel charme toevoegt aan het leven van zijn eigenaren. Hun elegante verschijning en lieve temperament maken ze geliefd bij velen. Als je op zoek bent naar een kleine hond met een groot hart, dan is de Piccolo Levriero Italiano een uitstekende keuze.

De Cirneco dell’Etna

De Cirneco dell’Etna is een levendige en intelligente hond die afkomstig is van het eiland Sicilië. Dit ras staat bekend om zijn unieke kenmerken en charme. Met zijn elegante en slanke lichaamsbouw is de Cirneco dell’Etna een opvallende verschijning.

Deze hond heeft een groot uithoudingsvermogen en is gek op buitenactiviteiten. De Cirneco dell’Etna is een uitstekende metgezel voor wie graag wandelt, rent of andere activiteiten onderneemt. Het is belangrijk om hem voldoende beweging te geven om zijn energiepeil op peil te houden.

Bovendien is de Cirneco dell’Etna een prima gezinshond. Hij is sociaal en speels, en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Met de juiste training kan hij een gehoorzame en betrouwbare metgezel worden.

Als je op zoek bent naar een bijzondere en veelzijdige hond, is de Cirneco dell’Etna zeker een ras om te overwegen. Met zijn levendige persoonlijkheid en karakteristieke kenmerken zal hij zeker een aanwinst zijn voor jouw gezin.

Veelgestelde vragen over Italiaanse honden

Zijn Italiaanse hondenrassen geschikt als gezinshonden?

Ja, veel Italiaanse hondenrassen staan bekend om hun vriendelijke en sociale karakter, waardoor ze uitstekende gezinshonden zijn.

Hebben Italiaanse honden veel beweging nodig?

De meeste Italiaanse hondenrassen hebben een redelijke hoeveelheid lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Het is belangrijk om ze dagelijks te laten rennen, spelen en wandelen.

Zijn Italiaanse honden gemakkelijk te trainen?

Over het algemeen zijn Italiaanse honden intelligent en leergierig, waardoor ze vaak gemakkelijk te trainen zijn. Geduld, positieve bekrachtiging en consistente trainingstechnieken zijn echter essentieel.

Kan ik een Italiaanse hond adopteren in Nederland?

Ja, er zijn verschillende organisaties en asielen in Nederland die Italiaanse honden ter adoptie aanbieden. Neem contact op met deze organisaties om te informeren naar het adoptieproces.

Wat voor voeding hebben Italiaanse honden nodig?

De voedingsbehoeften van Italiaanse honden variëren afhankelijk van het ras, de grootte en de leeftijd. Het is het beste om te overleggen met een dierenarts voor specifieke voedingsaanbevelingen.

Kan ik mijn hond meenemen naar Italië op vakantie?

Ja, het is mogelijk om je hond mee te nemen naar Italië op vakantie. Het is echter essentieel om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften met betrekking tot het reizen met huisdieren, zoals het hebben van een geldig huisdierenpaspoort en het volgen van eventuele quarantainemaatregelen.

Waar vind ik hondenstranden in Italië?

Italië heeft verschillende hondenstranden waar je hond vrij kan spelen en zwemmen. Populaire locaties zijn onder andere de regio’s Toscane, Sardinië en Ligurië.

Zijn er hondenpensions in Italië?

Ja, er zijn verschillende hondenpensions in Italië waar je je hond kunt onderbrengen tijdens je verblijf. Zorg ervoor dat je van tevoren reserveert en informeer naar de faciliteiten en voorwaarden.

Moet ik een hondenverzekering afsluiten voor mijn Italiaanse hond?

Hoewel het niet verplicht is, kan het afsluiten van een hondenverzekering voor je Italiaanse hond verstandig zijn. Het biedt financiële bescherming tegen onvoorziene medische kosten en andere onverwachte gebeurtenissen.

Hoe kan ik mijn Italiaanse hond het beste trainen?

Het trainen van een Italiaanse hond vereist geduld, consistentie en positieve bekrachtiging. Overweeg het inschakelen van een professionele hondentrainer om je te begeleiden bij de training en socialisatie.

Kan ik mijn Italiaanse hond meenemen naar Nederland?

Ja, je kunt je Italiaanse hond meenemen naar Nederland. Zorg ervoor dat je voldoet aan de invoereisen, zoals het hebben van een geldig huisdierenpaspoort en het laten inenten tegen hondsdolheid.

Waar kan ik Italiaanse hondenvoeding kopen in Nederland?

Italiaanse hondenvoeding is verkrijgbaar bij gespecialiseerde dierenwinkels en online retailers. Let op dat je kiest voor voeding van hoge kwaliteit die voldoet aan de voedingsbehoeften van je Italiaanse hond.

Plaats een reactie

Geverifieerd door MonsterInsights