Beste Honden voor Allergische Mensen – Tips

Ben je allergisch voor honden, maar wil je toch graag een trouwe viervoeter in huis hebben? Dan heb ik goed nieuws voor je! Er zijn hypoallergene hondenrassen die speciaal geschikt zijn voor mensen met allergieën. Deze honden veroorzaken minimale of zelfs geen allergische reacties vanwege hun unieke eigenschappen, zoals het niet verharen en het produceren van minder allergenen die reacties kunnen veroorzaken.

Maar welke hondenrassen zijn nu echt geschikt voor mensen met allergieën? En hoe kun je allergische reacties minimaliseren? In dit artikel geef ik je tips en deel ik de top 10 hypoallergene hondenrassen die perfect zijn voor mensen met allergieën. Dus, ben jij benieuwd naar welke honden je kunt overwegen? Lees dan snel verder!

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Er zijn hypoallergene hondenrassen die geschikt zijn voor mensen met allergieën
 • Deze honden veroorzaken minimale of geen allergische reacties vanwege hun unieke eigenschappen
 • Om allergische reacties te minimaliseren, zijn er verschillende tips die je kunt volgen
 • De top 10 hypoallergene hondenrassen zijn ideaal voor mensen met allergieën
 • Controleer altijd persoonlijk of je allergisch bent voor een specifiek ras voordat je er een in huis neemt

Tips voor mensen die allergisch zijn voor honden

Als je allergisch bent voor honden, betekent dat niet dat je geen trouwe viervoeter kunt hebben. Gelukkig zijn er hypoallergene hondenrassen die geschikt zijn voor mensen met allergieën. Deze rassen veroorzaken minimale of zelfs geen allergische reacties vanwege eigenschappen zoals het niet verharen en het produceren van minder allergenen. Hier zijn enkele handige tips om allergische reacties bij honden te minimaliseren:

 • Bad regelmatig: Geef je hond regelmatig een bad om vuil en huidschilfers te verwijderen. Dit kan helpen bij het verminderen van allergenen in de omgeving.
 • Hypoallergene voeding: Geef je hond hypoallergene brokken om het verharen en de vorming van huidschilfers te verminderen. Deze speciale voeding kan helpen bij het minimaliseren van allergische reacties.
 • Hoezen voor meubels: Gebruik hoezen voor meubels om hondenhaar te voorkomen. Dit helpt bij het verminderen van allergenen in je huis.
 • Regelmatig stofzuigen: Stofzuig regelmatig om hondenharen en allergenen van oppervlakken te verwijderen.
 • Luchtreiniger met HEPA-filter: Investeer in een luchtreiniger met een HEPA-filter om allergenen in de lucht te verminderen.
 • Beperk het contact: Om allergische reacties te minimaliseren, is het belangrijk om het directe contact met honden te beperken. Voorkom likjes en slaap niet in dezelfde ruimte als je hond.
 • Handen wassen: Na het contact met de hond, was je handen grondig om eventuele allergenen te verwijderen.

Met deze tips kun je genieten van de gezelschap van een hond zonder allergische reacties. Vergeet echter niet om persoonlijk te testen of je allergisch bent voor een specifiek ras voordat je er een in huis neemt.

Hypoallergene Hondenrassen Kenmerken
Poodle Krullende vacht die niet verhaart
Maltese Zijdezachte vacht zonder ondervacht
Bichon Frise Krullende vacht en geen verharing
Labradoodle Krullende of golvende vacht zonder verharing
Portugese Waterhond Gekrulde vacht die niet verhaart
Soft Coated Wheaten Terrier Zachte vacht die niet verhaart
Chinese Crested Naakt of met een zachte vacht die niet verhaart
Schnauzer Stugge vacht die niet verhaart
Afghan Hound Langharige vacht met minimale verharing
Kerry Blue Terrier Zachte, gekrulde vacht die weinig verhaart

De 10 Populairste Hypoallergene Honden

Er zijn verschillende hypoallergene hondenrassen die geschikt zijn voor mensen met allergieën. Deze rassen verharen weinig tot niet en produceren minder allergenen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met allergieën. Hieronder vind je de 10 populairste hypoallergene hondenrassen:

 1. Poodle – De Poodle, ook wel bekend als de Poedel, is een hypoallergeen ras dat weinig verhaart en weinig tot geen allergenen produceert.
 2. Maltese – De Maltese is een klein hypoallergeen ras met een prachtige vacht die weinig hondenhaar verliest.
 3. Bichon Frise – De Bichon Frise is een vriendelijke en speelse hond die weinig allergenen produceert en geschikt is voor mensen met allergieën.
 4. Labradoodle – De Labradoodle, een kruising tussen een Labrador Retriever en een Poedel, is een hypoallergene hond die weinig tot niet verhaart.
 5. Portugese Waterhond – De Portugese Waterhond is een hypoallergeen ras dat weinig hondenhaar verliest en geschikt is voor mensen met allergieën.
 6. Soft Coated Wheaten Terrier – De Soft Coated Wheaten Terrier is een hypoallergene hond met een zachte vacht die weinig allergenen bevat.
 7. Chinese Crested – De Chinese Crested is een klein ras dat geen hondenhaar heeft en geschikt is voor mensen met allergieën.
 8. Schnauzer – De Schnauzer is een hypoallergeen ras met een ruige vacht die weinig verhaart.
 9. Afghan Hound – De Afghan Hound is een hypoallergeen ras met een lange zijdeachtige vacht die weinig allergenen bevat.
 10. Kerry Blue Terrier – De Kerry Blue Terrier is een hypoallergene hond met een krullende vacht die weinig hondenhaar verliest.

Het is belangrijk om persoonlijk te testen of je allergisch bent voor een specifiek ras voordat je er een in huis neemt. Zo kun je er zeker van zijn dat je een hypoallergene hond kiest die geschikt is voor jou.

FAQ

Wat zijn hypoallergene hondenrassen?

Hypoallergene hondenrassen zijn rassen die minimale of geen allergische reacties veroorzaken bij mensen met allergieën. Deze honden verharen weinig tot niet en produceren minder allergenen, zoals huidschilfers en speeksel, die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Welke tips kunnen helpen om allergische reacties bij honden te minimaliseren?

Om allergische reacties bij honden te minimaliseren, kun je de hond regelmatig baden om vuil en huidschilfers te verwijderen. Daarnaast kun je hypoallergene brokken geven om het verharen en de vorming van huidschilfers te verminderen. Het gebruik van hoezen voor meubels en regelmatig stofzuigen helpt ook bij het verwijderen van hondenharen. Het gebruik van een luchtreiniger met HEPA-filter kan allergenen in huis verminderen. Verder is het belangrijk om het contact met de hond te verminderen en na het contact je handen te wassen.

Wat zijn de populairste hypoallergene hondenrassen?

De 10 populairste hypoallergene hondenrassen zijn de Poodle, Maltese, Bichon Frise, Labradoodle, Portugese Waterhond, Soft Coated Wheaten Terrier, Chinese Crested, Schnauzer, Afghan Hound en Kerry Blue Terrier. Deze rassen verharen weinig tot niet en produceren minder allergenen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met allergieën. Het blijft echter belangrijk om persoonlijk te testen of je allergisch bent voor een specifiek ras voordat je er een in huis neemt.

Plaats een reactie

Geverifieerd door MonsterInsights