Reis Gemakkelijk met je Hond naar Noorwegen

Op vakantie gaan is altijd weer een feestje! Maar je trouwe viervoeter achterlaten is een stuk minder leuk. Mensen kiezen er steeds vaker voor om met hun hond op reis te gaan, en Noorwegen is daar perfect geschikt voor! Het is echter belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan om ongemakken te voorkomen. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om onbezorgd met je hond naar Noorwegen te reizen. We bespreken de algemene regels voor honden in Noorwegen, de gezondheidsregels, de verboden hondenrassen, en de mogelijkheden voor vervoer per boot, vliegtuig, trein, bus en auto. Daarnaast geven we tips voor overnachten en wandelen met je hond in Noorwegen. Lees verder voor een zorgeloze vakantie met je trouwe viervoeter!

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Ontdek de algemene regels en gezondheidsregels voor honden in Noorwegen.
 • Leer meer over de verschillende vervoersmogelijkheden voor jou en je hond.
 • Vind hondvriendelijke accommodaties en ontdek de beste wandelplekken in Noorwegen.
 • Zorg ervoor dat je hond voldoet aan de vereisten voordat je vertrekt.
 • Vergeet niet om te informeren naar de regels van de landen waar je doorheen reist onderweg naar Noorwegen.

Algemene regels en gezondheidsregels voor honden in Noorwegen

Als je van plan bent om met je hond op vakantie naar Noorwegen te gaan, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de algemene regels en gezondheidsregels die gelden in het land. Zo voorkom je ongewenste situaties en zorg je ervoor dat je hond veilig en gezond blijft tijdens jullie reis.

Algemene regels:

 • Je hond mag niet op de voorstoel in de auto plaatsnemen.
 • Dieren jonger dan drie maanden zijn niet toegestaan in Noorwegen.
 • Je mag maximaal 5 dieren meenemen het land in.
 • Je huisdier moet worden aangemeld bij de grens.

Gezondheidsregels:

Voor de gezondheid van je hond gelden er strenge eisen in Noorwegen. Om je hond mee te kunnen nemen naar het land, moet je aan de volgende regels voldoen:

 1. Je hond moet een geldig EU-dierenpaspoort hebben.
 2. Minstens 21 dagen voor de vakantie moet je hond ingeënt zijn tegen hondsdolheid.
 3. Je hond moet gechipt zijn voor identificatie.
 4. Je hond moet ontwormd zijn met Praziquantel door een dierenarts.

Let op: als je langer dan 28 dagen in Noorwegen verblijft, moet de ontworming worden herhaald door een Noorse dierenarts. Zorg ervoor dat je aan al deze gezondheidsregels voldoet om je hond gezond en veilig mee te kunnen nemen naar Noorwegen.

Houd je aan de regels voor een zorgeloze vakantie

“Door je aan de algemene regels en gezondheidsregels te houden, kun je genieten van een zorgeloze vakantie met je hond in Noorwegen. Zorg ervoor dat je voor vertrek alle benodigde documenten en vaccinaties regelt, en houd je aan de verplichtingen bij de grens. Op deze manier creëer je een veilige en plezierige ervaring voor zowel jou als je trouwe viervoeter.”

Met deze algemene regels en gezondheidsregels in gedachten kun je met een gerust hart met je hond naar Noorwegen reizen. In de volgende sectie zullen we meer informatie geven over de verschillende mogelijkheden voor vervoer, overnachten en wandelen met je hond in Noorwegen. Lees verder en ontdek hoe je het beste uit je vakantie met je hond kunt halen in dit prachtige Scandinavische land.

Vervoer, overnachten en wandelen met je hond in Noorwegen

Als je met je hond naar Noorwegen reist, zijn er verschillende mogelijkheden voor vervoer. Je kunt ervoor kiezen om met de veerboot te reizen, waarbij je moet voldoen aan de gezondheidsregels van het land van bestemming en je hond moet aanmelden bij de douane. Ook kun je met het vliegtuig reizen, waarbij de regels per maatschappij verschillen. Je hond kan dan in de cabine, in het bagageruim of als cargo vervoerd worden.

Daarnaast is er vervoer per trein, bus en auto mogelijk, waarbij je rekening moet houden met specifieke regels. Wat betreft overnachten is Noorwegen over het algemeen hondvriendelijk, maar op sommige plekken moet je een toeslag betalen voor het meenemen van je hond.

Er zijn ook veel mogelijkheden om te wandelen met je hond in Noorwegen, al moet je wel rekening houden met aanlijnregels in bepaalde gebieden. Tot slot geven we nog een aantal handige tips mee, zoals het controleren op teken en het bestuderen van de regels van de landen waar je doorheen reist onderweg naar Noorwegen. Met deze informatie kun je zorgeloos genieten van een vakantie met je hond in Noorwegen.

FAQ

Mag mijn hond op de voorstoel in de auto zitten?

Nee, je hond mag niet op de voorstoel in de auto zitten in Noorwegen.

Zijn er beperkingen voor het meenemen van huisdieren naar Noorwegen?

Ja, je mag maximaal 5 dieren meenemen naar Noorwegen en dieren jonger dan drie maanden zijn niet toegestaan.

Welke gezondheidsregels gelden er voor honden in Noorwegen?

Je hond moet een geldig EU-dierenpaspoort hebben, minstens 21 dagen voor de vakantie ingeënt zijn tegen hondsdolheid, gechipt zijn en ontwormd zijn met Praziquantel door een dierenarts.

Moet ik de ontworming van mijn hond herhalen als ik langer dan 28 dagen in Noorwegen blijf?

Ja, als je langer dan 28 dagen in Noorwegen blijft, moet de ontworming van je hond herhaald worden door een Noorse dierenarts.

Welke vervoersmogelijkheden zijn er als ik met mijn hond naar Noorwegen reis?

Je kunt met de veerboot, het vliegtuig, de trein, de bus of de auto reizen. De regels verschillen per vervoersmiddel.

Mag mijn hond mee in de cabine van het vliegtuig?

De regels voor het vervoeren van honden in het vliegtuig verschillen per maatschappij. Je hond kan in de cabine, in het bagageruim of als cargo vervoerd worden.

Zijn er regels voor overnachten met mijn hond in Noorwegen?

Over het algemeen is Noorwegen hondvriendelijk, maar op sommige plekken moet je een toeslag betalen voor het meenemen van je hond.

Kan ik met mijn hond wandelen in Noorwegen?

Ja, er zijn veel mogelijkheden om te wandelen met je hond in Noorwegen. Let wel op de aanlijnregels in bepaalde gebieden.

Welke tips zijn er voor het reizen met mijn hond naar Noorwegen?

Enkele handige tips zijn het controleren op teken en het bestuderen van de regels van de landen waar je doorheen reist onderweg naar Noorwegen.

Plaats een reactie

Geverifieerd door MonsterInsights